Refleksioner af Lars Muhl og Ole Vadum Dahl – blogindlæg fra d. 15. november 2021

‘Man binder os på mund og hånd
men man kan ikke binde ånd
og ingen er fangne,
når tanken er fri.’
Poul Henningsen, 1940

Dette er bare et par linjer af Poul Henningsens geniale camouflerede protestsang mod den tyske besættelsesmagt under anden verdenskrig. Disse og flere andre slet skjulte verbale angreb på besættelsesmagten var finurligt og elegant flettet ind i en sang, der tilsyneladende ‘bare’ handlede om troskab og kærlighed.
Sangen handler om ydre ufrihed og censur, som naturligvis var to ting, den danske befolkning led under fra 1940-45. Men den handler også om noget inde i os, som man ikke kan tage til fange, nemlig tanken og ånden.

Og hvorfor er denne sang nu så relevant her 80 år senere? Fordi, – tro det eller ej – vi er i dag underlagt en gennemgribende censur, som ikke har noget fortilfælde siden anden verdenskrig. Denne gang er det naturligvis ikke kritik rettet mod besættelsen og nazismen, men imod et stærkt stigende antal lægers og medicinske videnskabsfolks seriøse og saglige bekymring for alvorlige bivirkninger af Covid-19-vaccinen, det drejer sig om.

Forleden delte vi begge et opslag af Githa Ben-David, hvor hun videregav information fra tidligere radiodokter Carsten Vagn Hansen, et opslag som var blevet fjernet af FB, men som rigtig mange i protest mod censuren delte overalt. For kort tid siden fik professor Christine Stabell Benn, der også forholder sig nuanceret og kritisk til vaccinerne, fjernet et indlæg på Twitter, og i det vedhæftede screenshot er det nu en overlæge på rigshospitalet, som har fået fjernet et opslag på LinkedIn. – Dette er bare nogle ganske få eksempler på en virkelig gennemgribende censur, som finder sted på alle de sociale medier lige nu.

Hvis veldokumenterede medicinske videnskabsfolk, bekymrede læger eller andre eksperter overhovedet ytrer sig skeptisk eller sundt kritisk overfor vaccinerne eller hele tilgangen til Corona-krisen, bliver de ofte uden nogen begrundelse bortcensureret, og i nogle tilfælde får de endda lukket deres profiler på de sociale medier.

Vores mainstream medier gør noget andet. De ignorerer bare stort set konsekvent henvendelser fra de mange eksperter, der ikke ensidigt bifalder Corona- eller vaccinationsindsatsen. Læg mærke til, hvad det er for en relativt lille gruppe ‘eksperter’, der får taletid på TV2 og DR1. De er så få, at vi næsten føler os i familie med dem. Hvad foregår der lige i Danmark for tiden? Hvorfor bortcensurerer stort set samtlige medier de mange inden- og udenlandske eksperters bekymringer og saglige kritik? Hvorfor bliver mange læger truet til tavshed af deres egen lægeforening, af sundhedsstyrelsen eller af deres arbejdsgivere i regionerne?
Tja, det kan man jo kun gisne om!

Heller ikke dette indlæg handler om for eller imod vacciner. Det handler om ytringsfrihed, om frihed og videnskabelighed.
Hvis vi som danskere skal til- eller fravælge de nye og eksperimentelle Covid-19-vacciner på et oplyst grundlag, er vi da nødt til at få hele sandheden. Selv i håndkøbsmedicin er der en indlægsseddel, hvor man kan læse om eventuelle bivirkninger og risici. hvorfor skal vi kritikløst bare æde Søren Brostrøms forsikringer om, at vaccinerne er både meget effektive og meget sikre? Hvorfor må vi ikke høre om de tusindevis af indrapporteringer om alvorlige bivirkninger ved MRNA-vaccinerne fra ind og udland?
Er myndighederne bange for, at det vil svække tilslutningen til vaccinerne? Hvis ja, er det så en legitim undskyldning for at acceptere censur på de sociale medier og tie kritiske eksperter ihjel på DR og TV2?

Og når regeringen og myndighederne på trods af forsikringer om, at ingen vil blive tvunget til at tage imod vaccinerne, alligevel gennem dæmonisering, udhængning og skyldspåduttelse indirekte presser og tvinger de ikke-vaccinerede til at deltage i det globale eksperiment, så bliver det endnu mere forrykt! Anført af landets statsminister og godt hjulpet af den mest useriøse del af den trykte presse bliver der tilmed pisket en stemning op i den danske befolkning, der forekommer mere og mere splittet og polariseret. Samfundskritikere bliver latterliggjort som sølvpapirshatte og konspirationsteoretikere, hvilket tilsyneladende kan være ret effektivt i forhold til at lukke kæften på dem. Er det demokrati? Er det ytringsfrihed, når man intimiderer og så at sige sætter mennesker med alternative synspunkter i den store offentlige gabestok?
Noget lignende skete sådan set under anden verdenskrig, hvor pressen hængte frihedskæmperne ud som kriminelle sabotører, og mon ikke de fleste af de frihedskæmpere, som blev henrettet af tyskerne, blev stukket af danske medløbere og kollaboratører?
Nå, men tilbage til nutiden!

Burde vi ikke allesammen have mulighed for at tage stilling og vælge til og fra på et oplyst grundlag? Er det virkelig ok, at vi kun må høre om medicinens velsignelser, men ikke må læse indlægsseddelen? Synes du helt ærligt ikke, at der er noget galt?

Det er ligesom med utroskab. Hvis den ene part knalder ved siden af og ‘glemmer’ at fortælle om sidespringet, frarøver man den anden muligheden for at til- eller fravælge parforholdet på et sandt grundlag. Sådan er det også med vaccinerne!
Hvordan ville du have det med vores myndigheder og medier, hvis du eller dine kære bliver alvorligt syge af vaccinerne, hvis du opdager, at du er blevet ‘lokket’ til at sige ja til vaccinerne på et falskt grundlag? Ville du ikke blive mere end almindeligt vred og føle dig snydt og bedraget, HVIS det viser sig, at der tilmed har været mange bekymringer og advarsler fra læger og andre eksperter, som du er blevet afskåret fra at høre noget om?

Lad os nu alle stå op for og forsvare ytringsfriheden! Lad os i fællesskab værne om de demokratiske værdier, de fleste af os trods alt deler! Lad os med respekt for hinanden og på den mest empatiske måde, vi kan præstere, rejse os og trodse censuren og undertrykkelsen af vores grundlovssikrede frihedsrettigheder. DET er sandt samfundssind!

Vi har lagt mærke til, at der er ved at opstå en fredelig og helt uorganiseret protestbevægelse, hvor flere og flere mennesker skynder sig at dele SERIØS og LØDIG samfundskritik og sagligt begrundede bekymringer og advarsler omkring vores sundhedspolitik, inden de bliver fjernet på de sociale medier. Det synes vi, er en rigtig god og konstruktiv måde at gå op imod myndighedernes formynderi og mediernes censur på.
Tak, fordi I viser sandt samfundssind og hjælper med at få ytringsfriheden tilbage!

Kærlige hilsner
Muhldyret og det blinde æsel

PS. Vi laver torsdag d. 18. november 2021 kl. 16.00 en fælles livestream på vores respektive Facebooksider og Oles Youtubekanal.

Info om livestream:

Lars Muhl og Ole Vadum Dahl taler om den tid, vi lever i, fra et humanistisk og spirituelt perspektiv.
Igennem en forhåbentlig inspirerende dialog vil de vende den aktuelle situation i Danmark fra nogle spændende vinkler, stille nogle af de indlysende spørgsmål og måske endda give nogle tips til, hvordan vi kommer igennem den næste tid med skindet på næsen i følelsesmæssig, eksistentiel og spirituel forstand.
Kom og vær med.

Optagelsen vil også kunne ses bagefter på Facebook.

https://www.facebook.com/larsmuhl
https://www.facebook.com/olevadumdahl
https://www.facebook.com/events/2986938738194723