Artikel af Hans Jørgensen, foto af Kim Haugaard, fra Aarhus Stiftstidende d. 13. november 2020

70 år: Forfatter, mystiker og musiker. Sådan beskriver Wikipedia Lars Muhl, der mandag 2. november udsendte tre af sine bøger som et samlet værk, under navnet ‘Lystrilogien’. Lørdag 14. november fylder han 70 år, så udgivelsen er også en markering af hans runde fødselsdag.

Den nye bog ‘Lystrilogien’ består af ‘Zoe’, ‘Taxo Luma’ og ‘Lyset i et menneskes hjerte’. De er skrevet med flere års mellemrum, men har ifølge forfatteren en indre sammenhæng, og han har samlet dem i let reviderede udgaver.

I sine yngre år var Lars Muhl kendt i offentligheden som frontfigur i bandet Warm Guns og senere solist og bagmand til en række kendte sange. Men ved siden af musikken interesserede han sig for sammenlignende religion og filosofi, og i 1993 debuterede Lars Muhl som forfatter.

Og det blev forfatterskabet, der blev hans vej frem, efter han havde skrevet sin første selvbiografiske bog ‘Sjæl i flammer’.

– Da jeg færdiggjorde den, var jeg mig ikke bevidst, at jeg samtidig havde åbnet op til et bevidsthedsfelt, en uudslukkelig kilde af arketypisk materiale, der ikke blot afventede at blive taget alvorligt, men ligefrem insisterede på at blive det, siger Lars Muhl i en pressemeddelelse.

Slut med musikken
Siden valgte han musikkarrieren fra til fordel for sit forfatterskab og esoteriske studier.

Lars Muhl bor i dag sammen med sin hustru, Githa Ben-David, ved Højby tæt på Hou, og de driver sammen selskabet Gilalai, som udgiver bøger og musik samt laver kurser, foredrag og koncerter.

Lars Muhl har skrevet mere end 20 bøger, som beskæftiger sig med metafysik, åndelighed og eksistentielle temaer. Hans hovedværk ‘Gralstrilogien’ er oversat til 12 sprog og udkommet i 25 lande, og flere af hans bøger danner grundlag for filmprojekter, der er i gang.

‘Lystrilogien’ er på mange måder en parallel til ‘Gralstrilogien’, og den udkommer op til Lars Muhls 70 års fødselsdag 14. november. ‘Lystrilogien’ udkommer på forlaget Harper Collins.