Blogindlæg af Lars Muhl fra d. 1. november 2021

I de to seneste weekends har jeg besøgt Holland. Først med et foredrag og en workshop i Amsterdam, og i denne weekend med en talk i dette fantastiske bygningsværk, Radio Kootwijk, hvor jeg var inviteret til at holde en tale til en stor åndsvidenskabelig samling. Man kunne foranlediges til at tro, at bygningen er en kirke, men i virkeligheden er det en tidligere radiostation, bygget umiddelbart efter 1. Verdenskrig. Arkitekten, Julius Maria Luthmann, var dybt optaget af ægyptisk arkitektur, hvilket bl.a. kan ses på de to Hathor-lignende skikkelser, der pryder indgangen. I dag er bygningen fredet, og bruges kun sjældent. Den ligger placeret i et af Hollands få naturreservater.

I søndags var jeg inviteret til Embassy of the Free Mind i Amsterdam, et helt unikt sted skabt af Joose og Rachel over en periode på 50 år. Joose blev som forholdsvis ung initieret på Montségur af den legendariske Antoine Gadal (1877-1962). Joose har samlet det mest omfangsrige bibliotek i verden, bestående af såkaldt Hermetica, 25.000 original manuskripter, hvoraf en stor del kun findes i ét eksemplar. Det er originalværker af fx den tyske mystiker Jacob Böhme (1575-1624) og alle de store alkymister og mystikere fra renæssancen, Kabbalistiske, gnostiske og esoteriske værker af enhver slags.
Embassy of the Free Mind har til huse i en fredet og smukt restaureret bygning fra det 17. århundrede og er kendt som Huset med Hovederne, da facaden er dekoreret med seks hoveder, repræsenterende de romerske guder: Apollo, Ceres, Merkur, Menerva, Bacchus og Diana. Huset blev tegnet af arkitekten Hendrick de Keyser i 1622.

Det viste sig, at Rachel var velbevandret i Gralens historie, og at hun sad inde med oprindelsen til den gamle jødiske profeti, der forudsagde, at Messias skulle giftes med Sølvbægeret fra Benyamins stamme. Hun kendte ikke til profetien, men kunne fortælle, at den måtte udspringe af den gammeltestamentlige fortælling om Joseph og hans bror Benyamin. Jeg kunne så udover profetien fortælle, at Sølvbægeret efter al sandsynlighed var Maria Magdalenen.

Skulle du engang besøge Amsterdam, så kan jeg kun anbefale at du bruger et par timer på Embassy of the Free Mind i Keizergracht 123, 1015 CJ Amsterdam.

Klik på billederne nedenfor for at se dem i en større udgave.