Blogindlæg af Lars Muhl fra d. 16. januar 2014

TAG DIN FRIHED OG SKAB DIN EGEN VIRKELIGHED

Vi vil så gerne være gode og dygtige. Vi vil så gerne accepteres og elskes. Og for at blive det, tror vi det er nødvendigt at underlægge os den gældende norm.

Hvad er det normale?

Hvordan bliver man normal?

Tænd for radio og TV eller tag en hvilken som helst avis, eller magasin, og konfronter dig selv med det normale og se, hvorfor du aldrig kan slå til i denne norm, eller hvorfor du simpelthen ikke har lyst til at underlægge dig den.

En dag, hvor jeg besøgte én af mine sensitive venner, som dengang var indlagt på Statshospitalet i Riiskov, overhørte jeg en samtale mellem to andre patienter. Den ene sad og bladrede i Politiken. De så begge meget rystede ud over det de læste. Så sagde den ene, mens han løftede avisen: ‘Jeg tror at dette her må være udtryk for en meget svær form for sindssyge fra en meget lukket afdeling!’

En strøm af meningsdannere med alle de, efter normen, rigtige meninger, ja, alle de øvrighedspersoner, skrankepaver, formyndere, politikere, forskere, teologer, journalister, forfattere, new-age-guruer, kunstnere, etc., der hver dag sætter hegnspælene for, hvad der rigtigt eller forkert, og som vi mere eller mindre overlader ansvaret for vores virkelighed, ser desværre ud til at befinde sig fortrinligt i normernes begrænsning. Og fred være med det. Det er deres sag. Men det behøves ikke at være din eller min virkelighed. Vi kender dem alt for godt, for vi er hver især selv en af dem. Men kun en stakket stund endnu.

Asaph Muzethi sagde på et tidspunkt, da jeg mødte ham i Jerusalem: ‘I’d rather be an unknown somebody, than a well-known nobody.’

Det er ligesom levende vand, der tæmmes og ledes igennem helt lige og retvinklede rør med en hane for enden. Sammenlign dette vandhanevand med et vandfalds brusende kraft eller åen og floden, der strømmer i sin mangfoldighed ud mod det åbne hav. Vand søger ALTID mod friheden, men det er meget mere kraftfuld, når det ikke lader sig begrænse. Ligesådan er det med os mennesker.

Hvad er det, der sker, når det udelukkende er firkanter der vil bestemme hvordan et samfund skal indordnes? Så får man et firkantet samfund. Det er meget enkelt. Og det er sådan et samfund vi befinder os i lige nu. Det vrimler med børn med diagnoser i en lind strøm. Det er alle de trekanter, femkanter, syvkanter og cirkler, der er for sensitive til at eksistere i et firkantet samfund. Hvad skal der ske med dem? Det har teknokratiet tilsyneladende ikke tænkt sig at tage sig af, så derfor er det dig og mig, der må skabe en virkelighed, hvor mangfoldigheden kan udfolde sig. Ellers dør også firkanterne. Vi har brug for hinanden – ALLESAMMEN!

Hvor er fantasien og kvaliteten blevet af? Hvorfor skal alt partou være firkantet, huse, regler, mennesker, normer? Hvor er farverne, glæden, dansen og kærligheden? Hvor er fordybelsen, eftertænksomheden og medfølelsen? Hvorfor skal vi acceptere at vores drikkevand og mad skal forgiftes? Som om det var en lov, at vi mennesker absolut skal ødelægge alt, og svine alt til. Hvorfor accepterer vi, der som samfund aldrig har været rigere, den evige sang om økonomisk krise og manglende vækst. Er det fordi den egentlige krise er åndelig, og at den vækst der udebliver er den åndelige?

Det står enhver frit for at leve i den virkelighed, man ønsker. Ønsker man den endimensionelle, som et flertal åbenbart ser ud til at vil nøjes med, så vær så god, der er serveret. Alle andre, som både kan se og høre det universelle væld af andre dimensioner, må simpelthen insistere på at tage udgangspunkt i disse. Det er den eneste måde at ændre verden og udvide virkeligheden og bevidstheden på. Det er dét kvantespring, vi står overfor. Og vi er dem, der må springe ud som de første. Ud i den frie bevidstheds uendelige universer.

Hvis du har fået nok af tom snak, åndsforladte medier og triviel underholdning, så træd ud af normalitetens begrænsende bur, sluk for larmen tag din frihed og skab din egen virkelighed, og gerne sammen med andre frihedskæmpere. Også frihedskæmpere som ikke nødvendigvis er enig med dig i alt. Tjek dit eget netværk, uanset om det er internet eller i virkeligheden. Skråt op med alle de begrænsninger, som styret af kortsigtede interesser som økonomi og magt, ønsker at fastholde dig, for at du kan blive en god lille forbruger ligesom alle andre.

I et samfund hvor frygten hersker er der brug for modige mennesker, der tør sætte sin egen dagsorden og som har modet til at virkeliggøre den.

Lad dig ikke nøjes med det næstbedste. Heller ikke hos dig selv. Inde bag din frygt lever krigeren. Den spirituelle kriger, der kan stå selv uden anden accept end den, dit eget højere Selv kan give dig. Du ER Spirit! Men du er ikke på Jorden for evigt.

Har du også fået nok, så er her nogle gode råd, som virker:

Tag ansvaret for dig selv.

Prioritér din tid, dine midler og LEV i stedet for blot at overleve.

Hvis du ikke har penge, så arbejd på at sætte tæring efter næring.

Skyld ikke nogen noget og hav ikke noget til gode.

Ryd op i dit liv.

Har du virkelig brug for alle de ting, du omgiver dig med?

Husk på, hvem du i virkeligheden er.

Køb ikke normalitetens løgne.

Lev op til dig selv.

Lyt ikke til andres begrænsede opfattelse af hvem du er.

Du har ikke brug for nogens tilladelse for at være den, du i virkeligheden er.

Vær dig selv bekendt.

Sig JA, når du mener JA og NEJ, når du mener NEJ!

Behandl andre som du selv ønsker at blive behandlet.

Tro på det bedste i mennesket, men bliv ikke ved med at lade dig nøje med det næstbedste.

Slip lyset fri, og lad det virke alle steder, du kommer.