Blogindlæg af Lars Muhl fra d. 29. oktober 2019

Så er det fantastiske sket. En perle af en bog har fundet vej til de danske boghylder. Forlaget Visdomsbøgerne har netop udsendt første bind af ‘Meditationer over Tarot’ på dansk. Der er tale om en milepæl i esoterisk, kristen hermetisk litteratur, eminent oversat til dansk af Vibeke Fogh og Tove Bahn Vejlgaard.

Bogen er en en af de mest gennemgribende gennemgange af den store Arcana fra Tarot, og den mest uddybende af slagsen, beslægtet med det aramæiske og hebraiske alfabet, jeg kender til.

Værket er spækket med universelle indsigter, og jeg kan kun anbefale alle åndsvidenskabs interesserede i at anskaffe sig værket, hvor første bind altså er udkommet nu, mens de to sidste bind udkommer i 2020.

Forfatteren, som ikke lever mere, ønskede at være anonym og at bogen først måtte udkomme efter hans død. Enhver kan dog forholdsvis let finde forfatterens identitet, men hatten af for at forlaget alligevel efterkommer forfatterens ønske.

Kh Lars

Forlaget Visdomsbøgerne skriver om ’Meditationer over Tarot – en rejse ind i kristen hermetisme’

’Meditationer over Tarot – en rejse ind i kristen hermetisme’ betragtes som et af den esoteriske kristendoms vigtigste værker.

Værket er opdelt i 22 ’breve’, ét for hvert kort i Tarots store arcana og inddrager både Biblen og de andre store religioners tekster, samt værker om magi, esoterik, mystik, psykologi, filosofi m.m. Med dybsindighed, indsigt og viden bringes læseren på en indre rejse ad den esoteriske skolings- og udviklingsvej.

Der er tale om et voluminøst værk, og den danske oversættelse udkommer derfor i tre bind. Alle bøgerne – og/eller bind 2 og 3 hver for sig – kan nu forhåndskøbes med en rabat på 20 % ved at benytte rabatkoden TAROT.

Forhåndskøb hjælper os med at finansiere de betydelige trykomkostninger, mens oversættelse, redaktion, grafik og layout mv. er baseret på udelukkende frivilligt arbejde.

Det franske originalmanuskript blev udgivet anonymt og posthumt i 1980 efter forfatterens ønske. De danske oversættere har nu helt ekstraordinært fået adgang til originalmanuskriptet med håndskrevne noter, og de har lagt et enormt arbejde i at gøre oversættelsen så tro mod originalen, som overhovedet muligt – inklusiv arbejdet med de mange kilder. Af samme grund udgives de tre bind tidsforskudt.

Første bind omfatter kortene I, II, III, IV, V, VI og VII
Meditationer over Tarot – En rejse ind i Kristen Hermetisme BIND I
Forlaget Visdomsbøgerne, 1. udgave, 1. oplag 2019, 269 sider

Andet bind udkommer foråret 2020
Omfatter kortene VIII, IX, X, XI, XII, XIII og XIV

Tredje bind udkommer vinteren 2020
Omfatter kortene XV, XVI, XVII, XVIII, IXX, XX, XXI og den unummererede Nar.

Bøgerne kan købes/forudbestilles her
https://visdomsbogerne.dk