Blogindlæg af Lars Muhl fra d. 10. december 2015

Så er klimaet igen på dagsordenen, og endnu engang undgår man behændigt at inddrage den største klimasynder af dem alle: det industrielle landbrug. Når man nu ved, at der bruges mellem 4 og 7 kg. Korn og 15.000 liter vand til at producere 1 kg. bøfkød, og at produktionen af føde til produktionsdyrene er den største årsag til regnskovsfældning (og så har vi slet ikke nævnt produktionen af grise, kylling og fisk), så kan enhver regne ud at dette ikke er et holdbart regnestykke. Den industrielle landbrug i verden står for mere end 50 % af energiforbruget og forureningen i verden. Spørgsmålet er, hvorfor er der ingen, der vil tale om det? Hvor er Greenpeace, Ocean Watch og alle de andre miljøorganisationer henne i denne sag?

Her er et megetr enkelt eksempel på, hvorfor industriel landbrug ikke er holdbart:
Der forbruges 4000 liter vand for at producere 1 liter mælk!

Hvis ikke vi drastisk skærer ned på verdens kødproduktion og forbrug, giver det ingen mening overhovedet, at afholde et eneste klimatopmøde, eller i det hele taget at tale om problemet. Så må vi nyde vores bøffer, frikadeller og steaks indtil der om ikke særligt længe slukkes og lukkes for den virkelighed vi i dag kender som vores.

Hver eneste dag øges klodens befolkningstal med mere end 200.000 individer. Hvis alle skulle have den samme mængde af kødføde, som vi i vesten indtager dagligt, ville vi der ikke være plads nok på jorden til at dyrke det nødvendige korn til vores husdyr. Hvis vi i stedet dyrkede afgrøder til menneskeføde, ville der ikke eksisterer sult nogen steder i verden.

På Netflix bør enhver se dokumentarfilmen ‘COWSPIRACY’.

Hvis ikke nu, hvornår så? Hvis ikke os, hvem så?