Blogindlæg af Lars Muhl fra d. 3. juli 2015

Valget er netop overstået, og valgets taber, Venstre, har fået overdraget magten i Danmark af blandt andet Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative. For nu skal virketrangen og den industrielle vækst have fuldstændigt frie kår i Danmark. Det betyder, at disse partier nu bakker op om at afskaffe enhver form for beskyttelse af den sparsomme natur, vi har tilbage, samt tilsidesættelsen af den sidste beskyttelse af det danske grundvand. Og det på trods af at FN for få måneder siden offentliggjorde en rapport, der understreger, at vi om 15 år ikke har mere rent drikkevand, netop fordi industrielle kræfter af ren grådighed, tilsidesætter ethvert ansvar og beskyttelse af Moder Jord.

I en debatudsendelse på P1 d. 3. juli, kunne man høre repræsentanter fra dansk landbrug forlange at få samme rammevilkår for det industrielle landbrug, som andre virksomheder har. Men de glemmer, at landbruget ikke er som andre virksomheder, idet dansk landbrug modtager økonomisk støtte fra EU og altså bliver betalt af danske skatteborgere, fordi erhvervet ikke kan klare sig selv. Nu har dansk landbrug så fået fuld frihed til at gødske og forurene som man vil, men historien viser desværre, at erhvervet ikke selv er i stand til at være ansvarlig på området. Aldrig har man hørt magen til indforstået og i den grad tandløs hyggesnak i en debatudsendelse.

Det er en trist dag for danskerne, det er en sorgens dag for det danske naturmiljø. Og for dem, som endnu ikke har forstået det, er der sikkert ingen hjælp at hente. Desværre må vi alle lide under denne totalt stupide blindhed og mangel på indsigt.