Blogindlæg af Lars Muhl fra d. 11. juli 2019

Den 4. juli 2019 genudsendte Danmarks Radio udsendelsen ‘Så vidt vi ved 3’. Det er efterhånden ingen hemmelighed, at DR har gjort sig til ukritisk fortaler for den nye 5G-teknologi.
I udsendelsen havde man atter engang cherry-picked fire industribetalte forskere, der fik fri taletid i borgernes public service-station nummer et.
Igen var det Sundhedsstyrelsens eneste ’ekspert’, forsker Christoffer Johansen, der, trods sin inhabilitet og mod bedreviden, påstod, at der ikke i Norden findes forskning, der viser, at mobilstråling er farlig. Denne ’ekspert’ har siddet i udvalg med Danmarks eneste uafhængige forsker på området, biolog Sianette Kwee og har hørt hendes fremlæggelse af alarmerende resultater. Hvordan kan en professor og overlæge, hvis fremmeste mål er at beskytte befolkningen, ‘glemme’ den slags resultater?

Det er også tankevækkende, at netop DR, der ukritisk har forsvaret Christoffer Johansen, der beviseligt modtager midler fra teleindustrien og tilsyneladende derfor har blåstemplet udrulningen af 5G i Danmark som værende ufarlig, nu bringer disse artikler:

www.dr.dk/nyheder/viden/kroppen/stoler-du-paa-forskning-8-kneb-virksomheder-kan-bruge-til-paavirke-resultatet
www.dr.dk/nyheder/viden/kroppen/fri-forskning-mails-viser-stort-forskningscenter-arbejder-industrien

Mød Sianette Kwee
Biolog Sianette Kwee, Aarhus Universitet, har studeret de biologiske effekter ved bestråling af celler og cellekulturer – både fra højspænding og mobilstråling. Samtidig deltog hun i et forskningsprojekt i EU-regi, som undersøgte forholdet mellem elektromagnetiske felter og eventuelle miljø- og sundhedsrisici.
Sianette Kwee fremførte i 2004, under en høring for Teknologirådet i Folketinget (hvor Christoffer Johansen var til stede), at der allerede dengang var forsket i tyve år, og at der foreligger solide videnskabelige beviser for de skadelige påvirkninger af mobilstråling. Det gælder alle kroppens celler inklusive DNA og immunforsvar, som svækkes. I et gram kropsvæv er der mange millioner celler, og dybdegående ændringer i vævet kan ske ved stråling langt under den tilladte opvarmningsgrænse. Også DNA og immunforsvar bliver påvirket.
Sianette Kwee mener derfor, at de nuværende grænseværdier er for høje, og at de skal nedsættes til et niveau, som er uskadeligt for mennesker og især børn, som er særligt udsatte. Mobilmaster og højspændingsmaster stråler hele tiden, og de skelner ikke mellem brugere og ikke-brugere. Hvad er effekten af langtidsstråling og samlet påvirkning fra alle trådløse teknologier? Kwee mener, at befolkningsundersøgelser – de såkaldt epidemiologiske undersøgelser grundlæggende har det problem, at de tager lang tid, og at en konstateret overhyppighed af sygdomme kan skyldes mange forskellige faktorer – ikke nødvendigvis kun mobilstråling. Biologiske undersøgelser derimod er hurtigere, fordi her forvarsles ændringer og sygdomme. Uafhængige biologiske forsøg er udsultet i Danmark og bør genoprettes, siger hun.
Sianette Kwee er i dag pensioneret, men hendes forskningsresultater er tilgængelige og kan gennemgås ved at klikke på linket her: www.researchgate.net/scientific-contributions/5404927_Sianette_Kwee

Kræftens Bekæmpelse og Sundhedsstyrelsens fadæse
Morten Julius er en freelance-researcher, som siden 2003 har foretaget et omfattende arbejde med at afdække de politiske og sundhedsmæssige sammenhænge i forbindelse med telekommunikation. Han har i den forbindelse interviewet Sianette Kwee flere gange. Blandt andet dette interview, hvor Kwee fortæller om Kræftens Bekæmpelse og deres ’eksperts’ rolle i det store cover-up af mobilstrålingens konsekvenser. Se interviewet her: https://youtu.be/0thK7tQYfZk?t=3187
Bare klik på start, så begynder interviewet der, hvor Kwee er med.

Endvidere er vedlagt to interviews med Kwee fra Information og Ingeniøren, hvor hun blandt andet fortæller om, hvordan den industribetalte forskning altid får det sidste ord:

Information: www.information.dk/indland/2003/11/mobilstraaler-skadelige
Ingeniøren: www.ing.dk/artikel/anklagerens-kronvidne-i-debatten-om-mobilstraling-51441

Hvem skal tvivlen komme til gode?
Men selv den føromtalte ’ekspert’ er ikke helt sikker på sin egen påståede forskning. Derfor slutter han som regel sine tirader om 5G’s harmløshed af med at understrege, at man ikke med sikkerhed kan sige at 5G er ufarlig. Denne tvivl burde selvfølgelig komme borgerne og ikke industrien til gode. At Sundhedsstyrelsens ’ekspert’ også er inhabil i denne sag, og har været det i årevis, er ikke alene pinligt, det er vel nærmest kriminelt, og i Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse må man formode, at der venter et omfattende arbejde med at rydde op i sagen, så borgerne kan få sober oplysning om mobilstråling.
Se artikel ved forvaltningsekspert Oluf Jørgensen, ‘Strålerådgiver i Sundhedsstyrelsen inhabil gennem årrække’ her:
www.forskning.dk/laege-christoffer-johansen-inhabil

Det syge system og 30 millioner kroner
Så ja, det er sandt, når DR påstår, at folk som jeg skaber mistillid til systemet. For systemet er sygt, og alle, der kerer sig om samfundet og fremtidens generationer, bør rejse sig og sige fra. For sygdommen skyldes blandt andet, at et medie som DR, og andre med dem, har reduceret sig selv til at være skødehund for industriens økonomiske interesser – interesser, der gennem en udbredt lobbyisme, åbenbart også har direkte adgang til den politiske magt på Christiansborg. Og det er vi borgere, der betaler prisen derfor. En opgave for medierne kunne f.eks. være at afdække, hvor de 30 millioner, som staten gav til forskning på dette område i 2004, forsvandt hen, og hvilke resultater de afstedkom.