Blogindlæg af Lars Muhl fra d. 25. november 2009

Dette foto er nok det, jeg holder mest af, blandt den lange række af billeder, jeg gennem tiden har taget af Calle. Det er inkarnationen af Seeren, der står lyslevende foran os. Seeren, som er metafor for den tredje gestalt, der opstod mellem os, da han og jeg mødtes første gang, og senere kom til udfoldelse i bogen ‘Seeren fra Andalusien’.

Det blev taget sommeren 2007, i den hvide by Mijas, ikke langt fra Calles hjemby, Fuengirola på Costa del Sol. Det var meningen, at billedet skulle pryde den bog vi planlagde, som skulle indeholde den række samtaler, jeg optog uder mine første møder med ham.

Til lejligheden havde jeg fået Calle til iklæde sig hvidt fra top til tå. Det hele gik op i en højere enhed, og jeg er helt vild med Calles skygge, der ligger skråt foran ham.

Billedet og de førnævnte samtaler blev siden udgivet i en særudgave af ‘Seeren fra Andalusien’ til minde om en kær ven og et stort menneske.