Blogindlæg af Lars Muhl fra d. 27. juni 2019

Kære venner

Hermed sender jeg jer alle alt det bedste med håb om, at I har mulighed for at slappe af og lade op i sommerferien. Disse ord lyder måske underlige i min mund, da jeg selv har svært ved at slappe af, så længe vi i den vestlige verden står midt i en så udtalt demokratisk krise, som der er tale om. Men vi kan for eksempel bruge ferien til at holde os på sporet af menneskerettighederne, bruge tiden på oplysning og udvidelse af vores bevidsthed.

Jeg kan således anbefale jer at se miniserien ‘Chernobyl’ på HBO Nordic. Den handler om, hvordan et helt system nægtede at se virkeligheden i øjnene, endsige tage ansvaret for de katastrofale konsekvenser af dets egne embedsmænds handlinger. Enhver, der tillod sig at kritisere beslutningerne og omstændighederne i forbindelse med atomulykken i Chernobyl, blev enten skudt, deporteret til Sibirien, latterliggjort eller udsat for berufsverbot. En af de få, der turde sige myndighederne imod, atomfysikeren Velerij Lagasov, endte med at tage sit eget liv. Forinden havde han klædt systemet af i en vidneerklæring, der sluttede med disse ord: ‘Enhver, der lader løgnen gå upåagtet hen, står i gæld til sandheden’.

Efter 2. Verdenskrig og Nürnberg-retssagerne blev det vedtaget, at ingen, der er skyldig i en menneskerettighedsovertrædelse, bagefter kan fraskrive sig sit ansvar med at man blot parerede ordrer oppefra. Det vil sige, at når man på et tidspunkt indser, at udrulningen af Smart Meters og 5G-teknologier udgør et brud på Menneskerettighederne, så vil samtlige ansatte i el- og teleselskaberneselskaberne, de politikere, der har vedtaget brugen af teknologierne, samt de forskere og medier, der ukritisk og ensidigt har været fortalere for disse, bære et strafferetsligt ansvar.
Men det samme vil gælde alle os, der vidste besked, men alligevel undlod at gøre noget. Vi, som kalder os spirituelle, og som også påstår, vi modtager ordrer ’oppefra’, vi er det måske især. Sommetider er det nødvendig at tilsidesætte egen bekvemmelighed. Også selvom at det betyder, at man ’korsfæstets’ gennem berufsverbot og blacklisting. Det forstod Yeshua til fulde, da han uden tøven, og til stor forargelse, væltede købmændenes og vekselerernes boder i templets forgård og smed dem på porten.
Det er ikke et spørgsmål om, at vi, der arbejder spirituel praksis, nok skal klare den, fordi vi måske er i stand til at hæve vores åndelige frekvens. Det er for vore børn, børnebørn og kommende generationers fremtid, at vi er nødt til at engagere os i tidens samfundsproblemer.

Truslen mod ytringsfriheden udgør et demokratisk problem: Google har netop ændret sine algoritmer således, at en lang række sites, der handler om alternativ grøn medicin, ikke mere dukker op, når man søger dem. Det samme er sket med sitet Green Med, der netop er blevet lukket ned af MailChimp igennem hvem de udsendte deres nyhedsbreve.
Men nu sker der noget: I Jyllands Posten kunne man således d. 27. juni 2019 læse, at et flertal af danskerne mener, at USA og de store industrier og deres politiske indflydelse udgør en direkte trussel mod demokratiet. Den samme mistillid kommer til udtryk i resten af verden hvor 177.000 personer fra 53 lande, i en stor undersøgelse giver udtryk for samme holdning. Der er altså ved at ske et skred. Det ser ud til, at alle de store industrier, medicinal-, tele- og kemi-industrierne nu møder modstand blandt egne kunder. Måske er det derfor- at industrierne strammer skruen. Nu mangler vi så bare- at de danske medier kommer på banen. Indtil da fortsætter vi arbejdet her.

I min sommerferie skal jeg læse ‘The Original Writings of Edward Bach’, manden bag Bachs blomstermedicin. Jeg er lige nu i færd med at læse Peter Kingsleys ‘Catafalque’, som er en gennemgang af Carl Gustav Jungs tankeverden i ‘The Red Book’. Endvidere glæder jeg mig til fordybe mig endnu mere i mine aramæiske studier og den praksis, der er forbundet dermed. Det drejer sig blandt andet om en helt ny oversættelse fra aramæisk af de otte versioner af ‘Enoks Bog’, som man fandt i Hule 4 ved Det Døde Hav. Når man læser sådanne skrifter, slår det en, hvor primitive vi har tilladt os selv at blive. Vi er det blot på en så sofistikeret måde, at vi behændigt undgår at indse det, men vi bilder os ind, at vi udgør det højeste, menneskeheden kan nå.

Flere af jer har spurgt os, hvordan man eventuelt kan forholde sig for at undgå at få installeret Smart Meters (fjernaflæste el-målere) i sit hjem. Jeg kan pt. henvise til EHS-foreningens hjemmeside: http://www.ehsf.dk, hvor man kan kontakte advokat i miljø og menneskerettighedsspørgsmål, Christian F. Jensen. Denne har i øvrigt i en høring på Christiansborg udtalt sig følgende i forhold til 5G og den danske regerings ansvar i sagen:
‘Udrulningen af 5G vil være i strid med regler i Menneskerettighedskonventionen, FN’s børnekonvention, Bern- og Bonnkonventionerne’.
Indtil videre har denne advarsel tilsyneladende ikke haft nogen virkning på politikernes beslutning.
I øvrigt vil jeg henvise til Grundlovens § 72 og 73, der handler om boligens ukrænkelighed.

Jeg ønsker hermed alle den bedste sommer, både på de indre og ydre planer. Må vi aldrig glemme, hvem vi er, hvor vi kommer fra, hvad vi laver her, og hvor vi er på vej hen.

Kærlig hilsen
Lars