Blogindlæg af Lars Muhl fra d. 21. janaur 2016

Sagen fra Randers, hvor et DF-byrådsmedlem, med hjælp fra Venstre, fik gennemtrumfet at børneinstitutionerne i kommunen, fast skal servere svinekød for børnene, med den begrundelse, at man ønsker at beskytte dansk madkultur, breder sig nu også til Nordsjælland. Og man kan kun knibe sig selv i armen for at se om det er et mareridt man befinder sig midt i, eller om det virkelig kan være sandt.

Det er desværre det sidste. Er det virkelig voksne mennesker, er det virkelig danske politikere? Ja, det er det.

I et radioprogram hørte jeg nogle journalister interviewe den formastelige Randers-politiker om begrundelsen for lige at foretrække svinekødet som repræsentant for dansk madkultur, uden at man kom en svar nærmere.

Til gengæld findes der én god grund til, at man IKKE bør promovere svinekødet, og det er at det simpelthen er sundsfarligt, når det omdannes til kødpølse, bacon, leverpostej og spegepølse. Det er ikke længe siden, at en undersøgelse meget præcist slog ned på netop disse fødevarer, som værende den hyppigste årsag til forskellige kræftformer, og specielt tarmkræft.

Dertil kommer, at de klima og miljømæssige ulemper og risici ved at producere svinekød, er alt, alt for store.

Så, man må håbe at danske forældre snart tager skeen i egen hånd, og sender nogle klare signaler om, at de udmærket selv er i stand til at bedømme, hvilken kost deres børn skal have serveret. Og så kunne vi alle, forsøge at stemme nogle værdige politikere ind i byråd og folketing næste gang der er valg.